doperwtensoep

  • 1 grote pot doperwten  (+/- 680 gr)  laten uitlekken en 45 minuten in 1 ltr groentebouillon laten koken
  • 4 blaadjes munt en 1 a 2 tenen knoflook toevoegen. Dit laten meekoken
  • Zodra je ziet dat de knoflook en doperwten goed zacht zijn  het geheel met de staafmixer heel fijn maken. Er mogen geen stukjes meer in herkenbaar zijn.
  • Een lekkere eetlepel roomboter en een bekertje creme fraiche toevoegen en geheel nog even doorwarmen.
  • Naar smaak peper en zout toevoegen.
  • Serveren in een soepkom en dan een lepel Hollandse garnaaltjes toevoegen (klein gesneden chorizo is ook n optie)

Lekker en leuk als voorgerechtje of lunchgerecht. Maar als tussendoortje kan ook!

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *