Vegetarische miehoen

1 zak Thaise groenten

1 pak miehoen

1 pak licht gekruide stukjes tofu

eetlepel gembersiroop

1 teen knoflook

1 cm gemberwortel

naar smaak 1 a 2 theelepels sambal peteh

1 eetlepel sojasaus

scheutje kokosolie

 

De gemberwortel en knoflook schillen en heel fijn snipperen.

In een gewone pan ruim water koken. Zodra het kookt van het vuur halen en de mihoen hier laten wellen (zie gebruiksaanwijzing).  Ik gebruik altijd rijstmihoen (heel fijn en glutenvrij). Deze giet je na 5 minuten in een vergiet en spoel met koud water af.

In de wok een scheutje kokosolie verwarmen en daarin de tofu aanbakken, de groenten toevoegen en na 3 minuten de fijngesneden gemberwortel en knoflook toevoegen. Nog 3 minuten meebakken maar niet op hoog vuur want knoflook en gemberwortel mag niet verbranden.

Sojasaus en sambal toevoegen en goed doorroeren.

Intussen is de mihoen uitgelekt en op een snijplank een paar keer de mihoen snijden. Dan vermengt het zich makkelijker met het groenten mengsel.   Mihoen bij de groenten voegen en gembersiroop toevoegen.

Naar smaak eventueel nog sojasaus en sambal extra toevoegen of op tafel zetten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *