Pompoensoep met kerrieolie

  • +/- 1,5 kg Pompoen in stukken snijden
  • zaadlijst verwijderen en op een bakplaat besprenkelen met olijfolie
  • tijmtakjes toevoegen en op 200C in de oven garen
  • 2 sjalotten snipperen, 4 knoflooktenen fijn snijden en 3cm gemberwortel in plakjes snijden
  • sjalot en gember in een klontje roomboter fruiten, knoflook erbij en afblussen met 1 ltr groentebouillon en 3 laurierblaadjes
  • de schil van 1 citroen en 1 sinaasappel snijden met dunschiller (pas op niet het wit!)
  • sap van citroen en sinaasappel toevoegen + schillen
  • intussen is de pompoen gaar en deze aan het vocht toevoegen
  • dit +/-45 minuten koken en vervolgens door roerzeef halen, eerst de laurierblaadjes en takjes tijm verwijderen
  • 2,5 dl kokosmelk toevoegen en met de staafmixer het geheel extra luchtig maken.

In een steelpannetje n beetje olijfolie heel licht verwarmen (+/- 45 C) en hierin kerrie oplossen.

Bij het serveren van de pompoensoep druppel je op het laatst wat kerrie olie op de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *