kerriesaus

Voor 2 dl saus heb je nodig:

1 eetlepel zonnebloemolie

1 eetlepel bloem

2 theelepels kerrie madras

blikje kokosmelk 1,5 dl

1 theelepel sambal peteh

5 dl water met een half bouillonblokje (groente of kip)

gemberwortel en knoflook

Olie in een sauspan verwarmen en daar de bloem en kerrie in garen (+/- 5 minuten). Vervolgens het water met daarin het opgeloste bouillonblokje toevoegen en zo een gladde roux maken. Nu de kokosmelk en de sambal toevoegen. Om het af te maken een teen knoflook persen en een stukje gemberwortel laten meetrekken.

Deze saus is goed te combineren met kip, stukjes kip met champignons en ui gaar bakken en aan de saus toevoegen. Wat sperziebonen blancheren (kort koken)  en ook bij de saus doen. Rijst koken en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd.

Als je nog wat mango of ananas hebt kun je dat er extra bij serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *