Tomatensaus met zeevruchten

Recept voor 2 personen +/- 240 kcal per portie
500 gr tomaten
4 ons zeevruchten
2 tenen knoflook
2 bosuitjes
3 blaadjes basilicum
snufje zout
gedroogde rode peper of een paar druppels tabasco (naar smaak)
olijfolie

Snipper 1 teentje knoflook heel fijn en vermeng dit met een eetlepel olijfolie door de zeevruchten. Dit geheel +/- 30 minuten laten staan.
Ontvel de tomaten door ze in te kerven en in een laagje water even te koken en vervolgens de velletjes er af te trekken.
Snij de tomaten fijn en verwijder de harde kern (waar het kroontje altijd zit).
Snipper het 2e teentje knoflook fijn en snij de bosuitjes in fijne ringen.
Verhit een koekenpan en zet de zeevruchten even aan maar niet te lang, gewoon verwarmen.
vervolgens de tomaten toevoegen en iets laten inkoken tot de gewenste dikte, bosuitjes toevoegen en naar smaak zout, gedroogde rode peper of tabasco toevoegen en de bosuitjes mee verwarmen. Ter garnering de basilicum fijn gesneden er op strooien.

Heerlijk met rijst of stokbrood. Een schaal groene sla erbij en klaar ben je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *