Roergebakken groenten met tahoe

recept voor 4 personen, +/- 240 kcal per portie –
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel ketjapsaus
1/2 eetlepel bruine rietsuiker
1/2 cm (2 theelepels) geraspte gemberwortel
500 gr tofu in plakken van 1/2 cm gesneden

1 eetlepel zonnebloemolie
1 kleine rode paprika en 1 kleine gele paprika
100 gram sperzieboontjes gehalveerd
1 venkel in repen gesneden
2 tenen knoflook gesnipperd

De tofu in de marinade van sojasaus, rietsuiker en gemberwortel een uur laten marineren. (halverwege omkeren)
Na een uur uit de marinade halen en in blokjes ( 2 cm) snijden.

De groenten in de zonnebloemolie roerbakken tot deze beetgaar is, voeg de tofu met de marinade toe en bak deze mee.
Op het laatst de knoflook toevoegen. Het geheel nog even goed verwarmen.
Pas op dat de knoflook niet verbrand want dan wordt deze bitter!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *